Frågor & Svar

Undrar du något om Strasbourg eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Hur tar jag mig runt i Strasbourg?
I innerstaden är det enklast att upptäcka staden till fots, men vill du ta sig en bit så har Strasbourg ett utmärkt nät av spårvagnstrafik. Du kan även utnyttja någon av stadens alla busslinjer på samma biljett.

Hur ser prisnivåerna ut i Strasbourg?
Priserna är något dyrare än i Sverige. En trerättersmiddag med vin på en restaurang i mellanklass kostar runt 400 kronor. En hotellnatt kostar i genomsnitt 700 kronor för ett dubbelrum. Du handlar med euro i hela Frankrike.

Hur är säkerheten i Strasbourg?
Strasbourg är en av de tryggaste städerna i Frankrike. Med sunt förnuft, som att inte gå med plånboken i bakfickan i folktäta områden, löper du liten risk att råka ut för tråkigheter.

Behöver jag ha ett pass för att resa till Strasbourg?
Nej, eftersom Frankrike är med i EU räcker det att du har en giltig nationell identitetshandling, till exempel ett körkort.

Är det dyrt att ringa hem till Sverige?
Nej, det kostar lika mycket att ringa från Strasbourg som det kostar att ringa hemma i Sverige. Däremot så kan mobilsurfen vara mindre utomlands beroende vilket mobilabonnemang man har. Är du osäker vad som gäller så kolla in och jämför mobilabonnemang.

Är det långt mellan flygplatsen och centrala Strasbourg?
Nej, flygplatsen ligger 15 kilometer söder om staden och nås på 20 minuter med buss eller 15 minuter med taxi.