Shopping

De främsta shoppingområdena i Strasbourg är också de mest centrala. Här finns de flesta butikerna, och marknader anordnas emellanåt. Tar du dig en bit ut från stadskärnan kan du fynda i varuhus och köpcentrum där mängder av butiker ryms under samma tak.

Shoppingområden

Strasbourgs mest välbesökta shoppingområden är runt Place de la Cathédrale och Place Kléber – stadens mest centrala torg. Häromkring finns gott om butiker av alla de slag. Då och då arrangeras också marknader i centrum. Stadskärnan spärras av för biltrafik och butikerna i närheten passar på att ha specialerbjudanden. På onsdagar och lördagar anordnas en loppmarknad på rue de Vieil-Hôpital.

Köpcentrum och varuhus

Place de Halles är en galleria i två våningar där du kan shoppa allt från mode till livsmedel. Köpcentret har över 100 butiker och en egen spårvagnhållplats men är också lätt att nå med buss. Ett par stora varuhus i Strasbourg är Carrefour på Rue du Maillet och Geant på 45 Avenue General de Gaulle.

Bra att veta

De flesta butiker håller stängt på söndagar, även större varuhus och köpcentrum. Normala öppettider är mellan klockan 10.00 och 20.00 på vardagarna, och från 09.30 till 19.00 på lördagar.