Om Strasbourg

Den sagolika staden Strasbourg är huvudstad i den franska regionen Alsace och ett politiskt maktcentrum. Här har europaparlemantet sitt säte med sammanträde varje månad. Arketikturen är en otrolig blandning av gammalt och nytt och sevärdheterna avlöser varandra.

Strasbourgborna

Strasbourg har varit bebott ända sedan bronsåldern. I dag bor ungefär 638 000 människor i eller runt Strasbourg. Det finns flera välrenommerade universitet i staden och tack vare sin närhet till Tyskland dras även tyska studenter till staden.

Upplev staden från spårvagnen

Den historiskt viktiga sjöfartsleden, floden Rhen, flyter genom Strasbourg. De ståtliga byggena i staden reflekteras vackert på flodens yta. Så sent som 1994 fick Strasbourg spårvagnstrafik vilket ger en ypperlig möjlighet att utforska staden medan du reser genom den. Går du till fots kommer du snart att upptäcka Strasbourgs mysiga små gränder, porlande flodkrökar och detaljrika arkitektur.

När som helst på året

Klimatet är milt och passar för ett besök när som helst på året. På sommaren ligger temperaturen runt 18 grader, och på vintern blir det sällan minusgrader. Strasbourg ligger bara drygt två timmar bort med flyg från Stockholm, så det är lätt att komma iväg på en spontan långhelg.