Mat & Dryck

Det råder ingen brist på god mat i Strasbourg. Det franska köket håller hög klass, och närheten till Tyskland har influerat utbudet på stadens menyer. Som europapolitiskt maktcentrum har Strasbourg också fått mängder av kokkonst från övriga delar i världen, så som Asien och Italien.

Restaurangtips

För en lite billigare middag kan du prova Hippopotamus, en fransk snabbmatskedja med goda stekar och hamburgare i en modern, fräsch miljö. Vill du slå på stort, och dessutom kunna skryta med att ha ätit på en restaurang med en Michelin-stjärna ska du gå till Buerehiesel på 4 parc de l’Orangerie. Här serveras regionens främsta läckerheter i ett vackert 1600-talshus. Räkna med att notan går på runt en tusenlapp per person.

En bra restaurang i mellanprisklass är den centralt belägna Munsterstub på 8 place du Marché aux Cochons de Lait. Detta är en av de bästa restaurangerna att gå till om du vill äta den genuina, traditionella franska maten. Utsikten går inte heller att klaga på. Här går notan på mellan 400 och 700 kronor för en trerättersmiddag med vin.

Bra att veta

Dricks och skatt är i enlighet med franska lagen inräknat i notan, så någon slant utöver slutsumman förväntas inte av restaurangbesökare. Stadens restauranger har i regel öppet mellan klockan 12.00 och 14.00 för lunch, och mellan klockan 19.00 och 22.30 för middag.